Sf. Remaclus, Episcop de Maastricht (3 septembrie)

Sf. Remaclus (cunoscut și ca Remaculus, Remacle, Rimagilus) a fost un episcop misionar benedictin. A fost crescut la curtea ducală din Aquitania și a studiat sub îndrumarea Episcopului Sulpitius cel Evlavios. Remaclus a devenit monah în 625, fiind mai apoi hirotonit ca preot. A fost primul stareț al mânăstirii Solignac, fiind numit de Sf. Eligius.

A fost consilier al lui Sigebert al II-lea al Austrasiei, convingându-l pe acesta să întemeieze o mânăstire de monahi și monahii la Stavelot și Malmedy, el slujind ca stareț al ambelor mânăstiri.

Mai târziu, în 652, a fost numit Episcop misionar la Maastricht. A slujit aici până în 663. Deși locuitorii din această episcopie îi uciseseră pe câțiva dintre predecesorii lui, Sf. Remaclus a reușit chiar să răspândească monahismul aici. A lucrat împreună cu Sf. Hadelin. El a fost părinte duhovnicesc pentru mai mulți de sfinți, Sf. Trudo, Sf. Babolen, Sf. Theodard de Maastricht, și Sf. Lambert.

S-a retras mai târziu la mânăstirea Stavelot unde a și murit. Mormântul său este acolo.

În unele icoane este reprezentat alături de un lup (ca în icoana de mai sus), cu referință la faptul că, după ce un lup i-a mâncat măgărușul, i-a devenit apoi un tovarăș sfântului.

Acest articol a fost publicat în Franta, Olanda, Sf. Babolen, Sf. Eligius, Sf. Hadelin, Sf. Lambert, Sf. Remaclus, Sf. Theodard, Sf. Trudo și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Sf. Remaclus, Episcop de Maastricht (3 septembrie)

  1. Florin zice:

    de ce are capul de lup?era dac?sau asa ii cucerea mai usor pe germanici?

  2. Pingback: Sf. Theodard de Maastricht (10 septembrie) | Germania Ortodoxa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s