Sf. Marcellus de la St. Gall (27 septembrie)

Deși Sf. Marcellus s-a născut în Scoția sau Irlanda, a devenit monah la mânăstirea Saint-Gall din Elveția. Se pare că el și unchiul său, învățatul Episcop Marcus, au participat la un pelerinaj ce s-a oprit și la Saint Gall înainte de întoarcerea acasă. Însă, în loc să continue drumul, ei s-au pus sub ascultarea Starețului Grimwoald. Marcellus și-a trimis caii și catârii acasă, dar a ținut aurul, veșmintele și cărțile pentru mânăstire.

Vestitul Manuscris al Evangheliilor din secolul al VIII-lea de la Saint Gall (vezi imaginea din stanga), acum la Biblioteca ce ține de Catedrala Saint Gall, se poate să se fi numărat printre cărțile donate de Episcopul Marcus mânăstirii.

Tânărului Marcellus i s-a încredințat grija școlilor mânăstirii. În timpul acestei perioade, copiștii de la Saint-Gall au fost o sursă de manuscrise cu cântări gregoriene, adesea iluminate, pentru Germania.

A adormit întru Domnul în jurul anilor 869-887.

Preacuvioase Părinte Marcellus, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

Acest articol a fost publicat în Elvetia, Irlanda, Man. Sf. Gall, Sf. Marcellus de la St. Gall și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s