Sf. Lioba (28 septembrie)

            Sf. Lioba a fost o monahie de la Wimborne și prietenă a Sf. Bonifatie ce a invitat-o în Germania unde a și sosit în jurul anului 748. Sf. Bonifatie a numit-o stareța unei mânăstiri la Bischofsheim, însărcinându-o să aibă grijă și de toate monahiile din biserica misionară. Ea a întemeiat alte două mânăstiri la Kitzingen și Ochsenfurt. Era adesea căutată de către conducători și prinți pentru întelepciunea ei și darul de a îndruma femeile în viața monahală.

            A săvârșit numeroase minuni. Una dintre cele pomenite până astăzi este aceea a potolirii unei furtuni prin rugăciunile ei. Spre sfârșitul vieții s-a retras cu un grup de monahii anglo-saxone într-o nouă comunitate monahală de lângă Mainz cu sprijinul lui Carol cel Mare, ea fiind o prietenă a soției acestuia. Acolo, pe 28 septembrie 782, a răposat întru Domnul. Ea fost îngropată lângă mentorul ei, Sf. Bonifatie. Moaștele ei au fost mutate de două ori iar acum se odihnesc la Fulda.

            Preacuvioasă Maică Lioba, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

Acest articol a fost publicat în Anglia, Fulda, Germania, Sf. Bonifatie, Sf. Lioba și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Sf. Lioba (28 septembrie)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s